umění
Anotace: Tahle báseň mě napadla, když jsem procházela místnostmi hradu a najednou si uvědomila, že by jsme si měli více cenit té starodávné krásy, jenž Nás obklopuje.
Barokní obrazy ke mě mluví...
a na stěnách stoletých osudy hříšníků...
Ti,
jenž vzali do ruky tuž a bez zábran
jim myšlenky vedly ruku.
Ti,
blázni, kterým se smát můžem.
Ukazují Nám umění, jenž vede k poznání Našeho vědění,
Naší opravdové duše.
Komentáře (1)
Komentujících (1)