Život a půl
Anotace: nepřímoúměrné stárnutí duše a těla
Sbírka:
Od A do Z
Několik rolí už jsem vyzkoušela,
rozličných destrukcí vlastního těla.
A životem jsem proletěla,
jak malá černožlutá včela.
Že zbývá pár dní do mé plnoletosti?
Vždyť na tom nezáleží.
Prožila jsem víc, než dost strastí a radostí
a dny mi pod prsty běží.
Prožila jsem víc, než život jeden
-spíš život a půl.
Nebylo mi přáno osladit ho medem
a jediným kořením byla mi sůl.
Že takové myšlenky se mi hlavou honí,
když život mám před sebou?
Bez tří třicet let bylo mi vloni,
jsem tudíž zralou osobou.
Komentáře (0)