..Dík smrtelným..
Anotace: ..a Tobě Jiří.. (inspirací opět J.C. senior)
Sbírka:
..mimoděk..
Na tržišti slov, v štěbetu mnoha hlasů
rým v malém krámku spal a očekával spásu
Bez iluzí a sám, vnímal vší rušné klení
pro duši bohatou. Sám sobě k ocenění
Navzdory krásných těl a niter bezobsažných
přijde, co přijít má. A ostatní ať padni…
Bezkřídlý táhlý vzlyk mu náhle unik´v dění
Snad vůně rozličné, snad pocit v rozladění
byl toho příčinou, že z letargie dlouhé
se náhle probudil. A tržišti dal sbohem
pro cestu ku větám a k slovům říkajícím
Přijde, co přijít má. A ostatním sviť svící…
To výzva k přežití nad možným otupěním
Verš s rýmem bohatým bezduchost ladně plení
Dost planých výkřiků. Dost drzé nedůvěry
Rým světem prochází kašlajíc na aféry
v odkazu básníků a jejich poklidnosti
Přijde, co přijít má. A ostatní buď prosti…
Přečteno 425x
Tipy 18
Poslední tipující: Marfuša, Tacca, Bíša, Zefi, labuť, Mbonita, carodejka, hašlerka, enigman, destovecka, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)