HLEDÁNÍ
.
zarputile usiloval nalézt souvislost
pošmourné jitro
podivuhodný srom
obloha plna ocelové šedi
připomínala zvolna rozpalovaný ocelový plát
věděl že vrchol se neúprosně blíží
výš je jen měsíc slunce či hvězdy
. . . a pak už jen Bůh . . .
v nekonečných hlubinách tonoucí
tajemství proměn
nekonečných minulostí
spojitá sounáležitost našeho bytí
. . . se vším . . .
uhlík jako hermafrodit
vysoké C na stradivárkách stvořitele
jako prvá nota symfonie
na notové osnově finále
počátek prozářil Big Bang
vidina zvláštní představy
protuberance výstrahou vyvrežna
proti zpupné nepokoře . . .
snad vidina neblahého konce
sám náhle jako prapodivný poutník
. . . vprostřed pouště . . .
mezi dunami hledám oázu
kde bych sám sebe mohl najít
dřív nežli dojdu na konec své cesty . . .
.
Komentáře (0)