..o kráse..
Anotace: odezva na reakci jedné chytrolínky ohledně vzhledu, kterému připisuje náležitou důležitost!
Sbírka:
..mimoděk..
K čemu je krásná tvář, však nitro klady strádá??
Je to jak s knihami, když čtenář nudou padá
Je to jak s dítětem, s nímž bez smyslu se hádá
jen ten, kdo vrch chce mít. To pak je špatný sadař!
K čemu je krásná tvář, však duše vyždímaná??
Je to jak s obžerstvím, bez bídy žádná mana
Je to jak s čelenkou, neb když je oškubaná
glanc ztrácí smyslu kult. A to pak teprv´ rána!
K čemu je krásná tvář, však srdce prosto žití??
Je to jak s bohatstvím, do nějž se lačný chytí
Je to jak s princeznou, když přijde mul ni rytíř
a krásu začne žrát. Stejně jak každé kvítí!
Přečteno 582x
Tipy 17
Poslední tipující: Marfuša, WAYWARD, Agniezka, Radek.oslov.Šafárik, enigman, labuť, Bíša, Kapka, hašlerka, Čoki, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)