KARLŠTEJN
***
Ka ka ka Karlštejn
v hradbách ze zdí
za oknem vitráže
panstvo již spí
služebná s podkoním
na ovsu bdí
panoši ve střehu
o slávě sní
ve věži na růžku
bělá se stín
ve studni s rumpálem
okov se zří
břicha tón královský
latrínou bzdí
na nebi nahoře
měsíc si zdřím´
jen šašek hladový
potají jí
Polyká moudrosti
vázaných knih
ať zítra rozzáří
v očích svých smích
***
Přečteno 358x
Tipy 46
Poslední tipující: PIPSQUEAK, a_tao, kroužek, Meriel, divoska_jaja, Lorraine, Krásná Princezna, sophia92, Juraj Hrom, Psavec, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)