Na dobrou noc
Anotace: ukolébavka, zatím bez melodie
Sluníčko nezáří na obloze,
červánkem přikryté pokojně spí,
paní Noc veze tmu Velkým vozem,
tichounce, ať Slunko neprobudí,
Malý vůz přijíždí jako druhý
dovezl dětem sny s leskem duhy.
Na dobrou noc cinká z nebe rolničkou,
v modré tmě rozsvítí hvězdu maličkou
pro každou z holčiček,
každému z kloučků,
pod řasy přivřených víček
dětem strážný andělíček
sype snovou moučku.
Usínej, můj princi půlnoční,
spinkej, má večerní vílo,
celý svět pohádek šel také spát,
dohlíží paní Noc, Dne protiklad,
aby krásně se vám snilo.
Přečteno 441x
Tipy 47
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, Jenda P., Alien.v.v.s., Juraj Hrom, mírně kousavý králík, poustevník Jirka, carodejka, Prokešová, ClaireM, ...
Komentáře (21)
Komentujících (21)