Boty...
Našel jsem na půdě,
u trámu pod krovem,
vojenské boty,
co cítit jsou olovem.
Ze starých tkaniček,
s nánosem prachu,
stále je cítit,
dech války a strachu.
Z té vrásčité kůže,
já snažím se číst,
kde všude byla,
a dotkla se míst.
Ten kdo je ušil,
jinému na míru,
sotva kdy tušil,
že padnou pro víru.
Škoda že nemohou,
dva suché jazyky,
vyprávět příběhy,
jenž zažily kotníky.
O tom jak ve válce,
blátem se brodily,
kolikrát z kaluží,
krve se napily.
Ten kdo je odložil,
a došel v nich domů,
měl by se poklonit,
náhrobku tomu...
Přečteno 307x
Tipy 7
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Kapka, Prdelka10
Komentáře (0)