Večerní
Když zavírám oči
vím že slunce zapadá
(a milenci doufají že právě pro ně)
únava má rychle opadá
a já vidím
neskutečné obrazy
za plátnem svých víček
Jsou to jen duševní důkazy?
(ty za které se stydím...)
...nebo úkazy
z myšlenkových hříček?
Když zavírám oči
všichni - i kolotočáři jdou spát
aby mohli snít
o světě bez viny
nechat si o růži bez trnů zdát
nemrhat životem...
bezcílně jít?
Vždyť žijem jediný!
Když zavírám oči
měsíc se vyhoupne na modré nebe
i květiny usínají tmou
a stromy tiše dýchají
já namísto snu nechám zdát si tebe
(jenom tak tiše,potají)
a budu bloudit tou nocí večerní
Přečteno 771x
Tipy 37
Poslední tipující: kudlankaW, Vyvrženec, bezbožník, Madanik, Putovatel, Muta cum liquida, Isquieasuus, Morgenstern, Robin Marnolli, Draconian, ...
Komentáře (16)
Komentujících (11)