prospektorská...
Anotace: po stopách opeřeného draka...
nehledám zlato
jen skrytá území
kde se volně dýchá
a prýští čiré souznění...
jsem výzkumník
na průzkumu
oživlých symbolů
po hadích stezkách
v pralesích
kolem pásovcových valů z kamení...
tam mezi ztracenými chrámy
a bujnou vegetací
možná sídlí
svědek dávné civilizace.
bájný symbol velikosti a síly
opeřený drak se svou paní…
ztělesnění mýtické bytosti
co nemusí být
jen prastarou legendou.
a já čekám až se vynoří
z mlhy a mraků
a slétne z vyhrnutých rukávů hor
do obnaženého údolí...
tak jako předtím
dnes i potom
je vládkyní
co přetrvala věky
neztratila nic ze svého lesku
a já jen tiše naslouchám
jak promlouvá
slovy dávných mýtů
a v sevřené pěsti
třímám dračí peří….
pro štěstí...
Přečteno 344x
Tipy 47
Poslední tipující: Tanzania, Zefi, Kristine Clary-Aldringen, al-pacino, zvířenka, Jana M., bejbyyyy, divoska_jaja, Juraj Hrom, Churry, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)