..podvečer v Gíze..
Anotace: opět momentová..napadla mě při usínání..
Ospalý slunce jas zastýlá chocholy
a sfingu znavenou křeč v nohách zabolí
Průzorem očních škvír prozkoumá okolí
pyramid, písku v nich a stínoher…
V noční tmě horka žár zázračně povolí
Jen Nil už neskrápí rudý pot se solí
otroků bezpočtu, skládajíc kvádry s nevolí
k posmrtné procházce spletené do šifer…
Magické formule, texty a symboly
zpívají chvalozpěv v královském údolí
Bloudící mumie strážkyně chlácholí
že faraon už navěky kult Boha hledá směr…
Přečteno 312x
Tipy 18
Poslední tipující: Špáďa, WhiteSkull, enigman, Bíša, Mbonita, hašlerka, Psavec, al-pacino, Kars, labuť, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)