Malba v jeskyni
Chtěla bych býti jeskynní malbou,
rudá kráva s ulomeným rohem.
Chtěla bych býti pod lučišníkovou palbou,
rudá kráva zklamaná bohem.
Oštěpy zabodly se do plných boků,
krev kreslí na kámen prazvláštní obrazce.
Hledám pro skon páchnoucí stoku,
vyhýbám se kruté otázce.
Naposled zabučím se smutným úšklebkem,
přivírám víčka - nad hlavou smrtihlav poletuje.
Krev stéka na zem po těle hebkém,
má duše vytrácí se - jak chrlič ze své sluje.
Přečteno 402x
Tipy 7
Poslední tipující: CORONATION, CorrimsonTom, Paulín, Romana Šamanka Ladyloba, Kars
Komentáře (0)