Hořící města
Beznohý mrzák
Pochodně z fosforu
Noční včely kolem uší
Matčino explodující srdce
Ruční granát v hrudníku
Smyčka kolem krku století
Obviněno z vražd a válek
Ne! Století nedrží bombu v ruce
To My! My ji máme přivázanou kolem pasu
Jsme to my kdož jsou obviněni
ze surovosti tohoto věku.