Balada o mrtvém synku
Anotace: napsáno v den smrti mého dobrého kamaráda
Sám opuštěn v pol,
mladý seschlý topol.
Černý, větve bez listí,
nešumí, neduje do zdí.
Opuštěn a pláče,
již na něj neusedne ptáče...
Místo svěží koruny,
jen rozpraskané smrti runy.
Mladý a vítá krajinu mrtvých,
ach hrůza z pravd krutých...
Už nebude růst,
tleskat ručičkama k nebi,
bude jíst jen ledové chleby.
Odpadá z něj, kůže kůra
už není ozdoba...
sedí sedí jen stará můra...
Ne,
mládí by nemělo umírat a sesychat,
z toho si mi chce brečet a vzdychat...
Přečteno 274x
Tipy 2
Poslední tipující: Alien.v.v.s., Paulín
Komentáře (0)