NAPOSLED . . . ? . . .
.
Dlouhá řeka odplavených let
Snad poslední splav . . .
Naděje probudit se z mátožných běd
Lidé však jdou - jeden velký dav
sám sobě odevzdán
bez obav . . .
Sirény ukryté za neprůstřelnými vitrínami
s obnaženým tělem
a s duší ve skříni
pečlivě srovnanou na drátěném ramínku
. . . z čistírny . . .
Lest v bídě bezmyšlenkovitého spěchu
Náhražka za cokoliv
s obvyklým úsměvem
a podivným pozdravem
. . . čauky . . .
Mondénní pozdrav
ve společenství
kde nezbytné je být in
Rádoby přívětivě napražená ruka
podaná frajersky k palci
. . . podivní sportovci . . .
Za nemalý obolos květina
pozornost jako reklamní trik
. . . podsvětí . . .
Všichni berou tak si vem taky
a netvař se zkroušeně
že na tebe nezbylo skoro nic
I za úsměv se platí
Mlčky odcházím
Půjdu na hřbitov
tam mezi své
kde rodiče mají svůj hrob
Budu naslouchat přelétavému tichu
Budu vzpomínat
na frontu u Melantrichu
Co to jen tehdy bylo za knihu . . . ?
.
Přečteno 306x
Tipy 12
Poslední tipující: Lota, isisleo, harmony, Sweet KiWi, Churry, dead-head
Komentáře (2)
Komentujících (2)