Poselství na křídlech
Anotace: Trošku opožděná, no... napadla mě už dříve, ale nějak jsem ji nestihla napsat.
V lesích, kde roste hebký mech,
se lesknou zdravé hřiby.
Všem houbařům se líbí
do lesa zajít v těchto dnech.
Jako moře, co nemá břeh,
je pro některé školní rok.
Však čas, ach, ten má dlouhý krok,
ten jeho krok, toť svižný běh.
A stromy nejsou v plamenech,
to jim jen vlasy barví stáří.
Dítko čte větu v slabikáři,
i sčítat umí. Tak ho nech.
A pavoukům nestačí dech,
když tkají svoje sítě,
nožkama pletou hbitě
svá velká díla na stromech.
***
Já od vlaštovek černých všech
nechám si ještě zamávat
a marně se jich budu ptát,
kam léto nesou na křídlech.
Přečteno 358x
Tipy 29
Poslední tipující: Špáďa, el viento, Jenda P., Radek.oslov.Šafárik, Paulín, Doradan, Bíša, enigman, labuť, Flamy, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)