Poslední vzdech
Kdo při péči své podváděl,
nemocí byl zasažen,
i ten kdo na svém zdraví lpěl,
strachem blouznil omámen.
Tak prchali všichni
a prchali všude,
však někteří byli určeni,
že zem jim lehká bude.
Ten osud zastihl ji též,
smrt vybrat jí nedala.
Říkala si: "Kéž,
bych se lépe starala!"
Teď věčným spánkem spí
v noci bezesné,
snad jí někdo probudí
srdce pohaslé...
Komentáře (0)