PROMLUVY
I šlo procesí horou
zbídačeně, v rytmu
s okovy na nohou
zpívaje národní hymnu:
"Kdež si naše zemičko,
věru silná matičko!
Kudy se dáti nésti
nohy si neplésti!
Tvými údy putujeme
životy ti vnucujeme
k tobě se modlíme
srdce své ti nakloníme.
I hle, šlépěj v kameni
to je dobré znamení
možná stopa obra
I hle, slunce nízko
vylézá jak líné psisko
možná z boudy
ale houby
všechno kecy
tohle není
pravda přeci
toulám se představou,
kde mě nemohou
šmírovati jasnovidci
Přečteno 236x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (0)