Mahábhárata nočního hledače
Ještě jednou svou hlavu zakloním
jako když lámou vaz
Květinám -
ne zvadlým
ne přenádherným
ale těm
co se kymácí v poryvech
vadnoucího
dechu
----
Když se dívám
kolik vás tu dlí:
Jména
jména
a možná vaše přání
Za ruku mě bere Janis Joplin;
a za srdce
Odkládám
svůj oblíbený román
se sklenkou v ruce
píšu
etudu za polykání révy
a dva obrazy
se dívají na mne
Trpíme
vzájemností
--
Jsem to ale já
a tohle je moje nekonečná Mahábhárata:
A - jako začátek
Z - jako konec.
To relativní
ME-ZI-TÍM
mi právě odchází
v sebeusmíření
xxxxx
Přečteno 295x
Tipy 8
Poslední tipující: zenge, Boudicca, Lukáš Rymeš, JardaCH, Romana Šamanka Ladyloba, drsnosrstej kokršpaněl
Komentáře (2)
Komentujících (2)