od soumraku...
po půlnoci venku
zapálil jsem si dýmku
zaujal svůj obvyklý postoj
a tma vyplnila prostor
tak dokonale
že nebyl vidět žádný spoj...
prohrábl jsem kapsy
mezi prsty proklouzl čas
a já zjistil
že zase nic nemám...
nitro v oceánu
soukromé bolesti
pokryla kralující
vrstva prachu
zarputile odmítající
obnažit se
před světlem
a víra se stala důvěryhodná
jako železný záchranný kruh...
v té chvíli
nepřítomnosti zvuku
se náhle pohnul vzduch
vesmírní mloci
prořízli černou plachtu
a já zaslechl
dvoumotorové letadlo...
najednou jsem si vzpoměl
že jsem dneska potkal
jednoho chlápka
co mi o tobě povídal
prý ho napadlo
utopit se
ale ty jsi ho vytáhla z vody
i když už nedýchal...
jeho duše se vznášela
jako lehká mlha
nad mořem tvých úst
ty ses pak přitulila
on se probudil
usmál se
a zasípal...
já to věděl
budoucnost patří ženám...
Přečteno 305x
Tipy 42
Poslední tipující: pejrak, Juraj Hrom, floreciente, divoska_jaja, Kapka, maliska, LeeF, isisleo, carodejka, hašlerka, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)