Suma
Přes všechny životy,
přes všechny časy,
proplétá se částice
a život stále kvasí.
Jen kvašení – jaké plýtvání!
a částice – člověk smutek svůj
zahání.
Utápí jej ve verších,
utápí jej v rovnicích,
hledá pravdu, štěstí snad
ve sněhových vánicích.
Zcela opuštěn, tam kdesi,
kráčí poustevník v hluboké lesy.
Bídný lid svůj opustil
aby vod bystřin okusil.
PS: sněhové vánice - suovislost s jedním nezveřejnitelným pokusem o epiku... :)
Komentáře (0)