V mechové stráně
Do mechových strání
ulehlo léto
v potrhaném overalu
květovaných šatů
v prázdné písčité pláže
stébla planých doutníků
lámala jezero
tichými sonety
v kaluže
…pamatuješ, jak jsme si mezi nimi hráli na krokodýly?...
…a já tě jemně kousal do kotníků…
…oděni jezerní hladinou…
v trsy unavených kapradin
ospalá rána chatařů
provoněná loučením
zralých malin
a borůvčí
…vzpomínáš, jak vařili jsme ostružinové knedlíky?...
…a pomilovali se v rozsypaném tvarohu…
…opilí griotkou…
v širé lány zralého ječmene
mohyla slaměného stohu
křičela v pole
„čas žní“
nesplněných přání
lidských duší
…nezapomenu, jak jsem mezi klasy ublížil…
Do mechových strání
ulehlo léto
s výčitkami svědomí
Přečteno 400x
Tipy 23
Poslední tipující: Koskenkorva, CORONATION, dream in emptiness, zelená víla, zenge, LeeF, Bíša, Dota Slunská, labuť, Psavec, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)