OSTATNĚ JAKO VŽDY
Anotace: -PIN-
Sbírka:
PIN
.
Vidím Tvůj shovívavý úsměv
v tom předpůlnočním tichu
Míjím pohledy ztracené v dávnověku
Včerejsky přátelské
i bídné s nataženou dlaní
. . . Prosím - pomozte mi . . .
Teď bez hlesu stejně
jak opadané listí soucitně svítí
(toho zlata všude po okolí)
Hledám odlomené zlomky chvil
co kdysi dávno
odbyl jsem máchnutím ruky
. . . a co . . . ?
Bláhové mládí
Myslíš že nezmizí
a navždy zůstane
. . . s tebou . . .
Než se úplně setmí
pohlédnu naposled do tváře dni
Jaký byl bezelstně laskavý
a vlastně i takřka bezbolestný
Měl jsem skoro vše
co bylo zapotřebí
Jen jedno . . .
. . . jedno scházelo mi
Tvé hebké teplo a dlaně
prostřené na kolenou
šeptem pronesená věta:
- Nebuď pořád tak zamyšlený -
i shovívavý úsměv
rozvěšený po stěnách
po oknech
i po mém srdci
Přesto zdá se mi
že život byl dnes nějak krátký
. . . ostatně jako vždy . . .
.
Přečteno 322x
Tipy 14
Poslední tipující: hašlerka, labuť, Psavec, Lota, WAYWARD, Miroslav Možný
Komentáře (4)
Komentujících (4)