Stará knížka
Anotace: neopouštěj staré věci pro nové...
Krásné to dílo,
je dílem...,
které se podařilo.
Na světlo světa vzešlo nahé,
do zimy se probudilo,
bez šatů,
bez síly,
mrzne a upadá v zapomnění.
Tak proč jej nezvednu?
já nevím...
snad nejsem jediný
ale asi sám jej vidím.
Jak chřadne a upadá,
dál už to nevydžím,
ze země jej zvednu
do kapsy ukládám.
Svým čtením ošatím jej,
z mého dechu rozmrzne
a opět září,
tak jako kdysi,
šťastné má stáří...
Přečteno 280x
Tipy 2
Poslední tipující: Pevya, Hazentla
Komentáře (0)