Tři klíče
Anotace: život na tři klíčky
Klíčenku mám
a jak to zvykem bývá,
tři klíče na ní.
Každý jinou barvu má.
Klíč první
od domu
mi v kapse pocinkává,
vrácenka do jistoty
co klid a bezpečí
mi dává.
Ten klíček modrý je.
Klíč druhý
od srdce tvého,
co patří k němu
malý zámek.
Pomalu reziví
a těžko odemknout se dá.
Ten orgán tepající,
čas od času
nám těžce hlavu zamotá.
To klíček rudý je.
Klíč třetí
je od tajemství života.
Kvíz, hlavolam,
kostka Rubikova,
lehce i těžce
odmykám jím zas a znova.
Věci jasné a prosté
někdy složité se zdají
a klíčkem života
nesnadno otvírají.
Ten klíč barevný je,
barvy duhy na něm hrají.
Přečteno 408x
Tipy 26
Poslední tipující: Dota Slunská, Markéta Hl., al-pacino, Juraj Hrom, NikitaNikaT., Radek.oslov.Šafárik, Bíša, Mraveneček, Mbonita, harmony, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)