Podzimec
Anotace: U medlovského rybníka na vysočině vyhasl život mladé cyklistky, je tomu už pár let, ale náhrobek vprostřed cesty křísí vzpomínky zvláště v ponuré podzimní atmosféře...
V zajetí barevných odstínů
ubývající břehy Medlova
svádějí divokých kačen roj
stánek obšťastnění zabedněný
pusto, prázdno, mezi útržky deště
havran zakrákoral zimní árie
v červeném odlesku svíček
skapával vosk na prostý náhrobek
a asfalt pod ním nachem čpěl
havran zakrákoral ponurou dobu
ponurou jak pomník u zábrany
kde osud bez soucitu zlámal vaz…
Přečteno 316x
Tipy 21
Poslední tipující: Dota Slunská, Tacca, Mbonita, floreciente, labuť, Zpátky, Lota, hašlerka, harmony, Psavec, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)