Říkejme tomu vyznání
V potemnělém sále divadla
rozestavím na sto svící
a podleju rudou růži
..aby nezvadla
jako to ticho na měsíci
rozpuštěné noční oblohou
V přepychovém černém hrobě
odpočívá mnoho světů
avšak svůj svět
..chci dát Tobě
jako dárek z rudých květů
že stále stojím na nohou
..
Na tváři se Ti chvějí slzy
zářivější než-li hvězdy uprostřed nebe
a třeba se to přihodí velmi brzy
že v osamělém světě
potkám Tebe
..
a povím Ti, co obvykle se povídá
v situaci jako je tato
že umění milovat neskrývá
proměnu olova
v ryzí zlato
(To umí jen alchymisté)
Přečteno 354x
Tipy 16
Poslední tipující: gallatea, Lioness, drsnosrstej kokršpaněl, Dragoniana, Zefi, Taog, enigman, stmivani.na.lepsi.casy
Komentáře (4)
Komentujících (4)