Svetlý deň
Človeče srdca, Tebe venujem,
tú, čo teraz za horúca kujem,
vari ťa poteší,
prikáž mysli teraz nič nech nerieši,
narodeniny sláviš, deň,
ktorý je Tvoj, preň,
píšem, že Ti želám,
v živote žiaden klam,
časy svetlé, úspech, hojnosť,
Tebe, čo v hrudi bije pokora, cnosť,
si blízky, v jase chodíš,
radosť v nás, čo poznáš, rodíš,
maj vždy dostatku,
či materiálneho statku,
či duchovných, duševných vecí,
smútky upáľ v radosťou plesajúcej peci,
sa nádejaš, veríš,
neskrývaš v skrýš,
úsmev, ký nám rozdávaš,
a ruky s láskou podávaš.
...si verný, vo svetle chodíš kamarát,
...vždy nech sa Ti darí, môj brat.
Copyright © Juraj Hrom
(*narodeninová vo všeobecnosti, a v mojom prípade venovaná konkrétne kamarátovi "Jožkimu".)
Přečteno 279x
Tipy 37
Poslední tipující: Holis, Markéta Hl., Jarka, Kapka, střelkyně1, Házté, Agniezka, Bíša, strawbery, Kars, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)