Dešťová víla
...
Vějířky kapek
dešťové víly
v jediný vodopád
ráno se slily.
Tančí si po střechách,
bubnuje do okapů,
jen se mi vysmívá,
že kalužemi šlapu.
Šibalka víla,
ač mokrá, je tak milá,
copak se na ni mohu zlobit,
když kučery kapkami začne mi zdobit?
Ulice dávno se vylidnily
poťouchlým kouzlem té dešťové víly.
Jenom já, trochu ze zvědavosti
vyčkávám v její přítomnosti
a v uších zní starý song
z gramofonu,
duší mi propršel každý z těch tónů..
..zpívat jako déšť a tančit jako on..
...
Přečteno 408x
Tipy 39
Poslední tipující: malá slečna, Zpátky, hanele m., sioned, poustevník Jirka, Lioness, WAYWARD, Bíša, Pevya, zzlatý, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)