MÚZA

MÚZA

Anotace: Lisboa, 08/10/09

Vždycky tu byla
milá a krásná pro všechny
zároveň chladná a nedostupná
ta která mi ztěžovala situaci
nutila psát básně ve škole
a snít –

Snaží se mě zbavit potvora
Jako by tušila
že jsem se na ni přišla pouze dívat
opisovat její krásu slovy
a předstírat že zapisuji poznámky
inspirované
její vysoce intelektuální přednáškou
v portugalštině
které zatím nerozumím –
. . .
Mluví o Baudelairovi, Rimbaudovi…
„O Spleen de Paris“
a snaží se mi namluvit
že její předmět není pro mě –

Já se však tak snadno nevzdám
(ač´er´s předponou´lůz´...)
Básník je věčný pokořovatel múz –

***
Autor Andrea Vatulíková, 15.10.2009
Přečteno 333x
Tipy 9
Poslední tipující: Divoženka1, subrtka, TERezicKA, Zpátky, Doradan, CORONATION, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí