Z L A T Ý V Ý B Ě R
Anotace: ...určeno pro Písmák.cz...ono se to hodí trochu i sem,jen nemáme zlatý výběr
***
V komínech nahoty stoupám
doprostřed trychtýře
vír litý v nálevku
strhává neplavce
pod okraj svobody
tlačí je do stoupy
kde drť myšlenek volnosti
sežvaná proroky
držících se lemu výsluní
jako bůh spolu tlachají
o dokonalosti svých výsledků
zastřených krvelačností sebechvály
potutelně hanobí pravdu
vyléváním šampaňských slov
vír se mění na vir
epidemie oslav vrcholí
kritická slova
modlitba neznabohů
Koniášova slova do davu
piď zbytků pro slouhy
ve jménu umění
nálevkou zlatých výběrů
v hrdlo leje poezii do zalknutí
***
Přečteno 347x
Tipy 37
Poslední tipující: PIPSQUEAK, poetická ilona, P.P.S., Íá, batůžek na motorku, labuť, Bíša, Severka, stravla, Lota, ...
Komentáře (9)
Komentujících (8)