Umělec
Je pyšný na své umění.
Má plný pytel ukradených nápadů.
Odhrne velbloud líně pysk
a plivne
v tom
zezadu zdvíhá se netopýr
a slepýš jedovatě
chřestí ocasem
Snese se z nebe zlatý pyl
Kopyta slyšíš cválat ve tmě
Klopýtáš, padáš...
modlíš se k bohům:
"Anděli, veď mne!"
Třpytí se v dáli tvé touhy
tvá budoucnost
Však všude kolem kořeny pýru
způsobují tvou nehybnost
Dojít k cíli je tvoje touha
Chybí jen stopa pouhá
milión cizích mílí dlouhá
Kdo touží, ničeho se nebojí
nepřešlapuje v předpolí
rozběhne složité soukolí
života
V trysku!
Nachází sám sebe
v risku
Odevzdat vše čím disponuješ
znamená posun vpřed, ne zpátky
Když oudy neslouží
pak srdce tu je
Ty máš svůj osud
tak řiď se srdcem
a přestaň věřit na pohádky
Tvůj život v sladkou pohádku
pak hořce zmutuje...
Přečteno 276x
Tipy 41
Poslední tipující: PIPSQUEAK, strawbery, Nergal, Holis, enigman, Lioness, WAYWARD, Agniezka, jita.1965, Bíša, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)