Laskavý pavouček
Anotace: Jako by svět byl stvořen pro nic...
________________________
Žil jeden pavouček,
nebyl obyčejný,
očka měl stříbřitá
jako dvě milé hvězdičky.
Pavučinky spřádal,
lásku do nich vkládal,
mával na mušky kolem,
ale všechny se ho bály...
a uletěly.
Nanosil si na síťku
dešťové kapičky.
Posbíral chmýří a vlákénka,
lístečky si kobereček ozdobil,
aby se u něj každému líbilo.
Všichni tvorečkové však utíkali.
Báli se jeho krásné sítě?
Té, kterou upletl s hlubokou oddaností,
jíž chtěl ostatní uvítat?
Báli se jeho stříbrných očí?
Pojďte za ním, broučci, vždyť je hodný,
žádné mušce by nikdy neublížil,
srdíčko má laskavé,
a jeho síťka jemností hladí.
Vyleťte k němu, vždyť máte křidélka...
________________________
Síťka, která spojuje žijící duše,
jako by byla zbytečná.
Proč se lidé bojí sítě lásky?
Proč se lidé bojí daru od Boha?
Proč se lidé... bojí?
________________________
Přečteno 367x
Tipy 6
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Simísek, Těšínský
Komentáře (2)
Komentujících (2)