Hledáme, co nám právem nenáleží
Anotace: ...zeptej se chodníků na cestu...
Sbírka:
Nehlídán
…tma roztáhla křídla nad lampami…
***
Vprostřed nedělního rána
vyčpělé ulice
Slunce upáleno na hranici spadaného
zažloutlého listí
hledáme slavíky
mezi abscesy křižovatek
ve vyvzdychaném větvoví
zlomených korun
vzácných týků
Vprostřed nedělního dopoledne
dětských hřišť
vítr uvězněn do orosených pavučin
zrudlých kapradin
hledáme šeříky
za asfaltovým mořem
ve flegmatických stráních
pobledlé zeleně
apatických sedmikrásek
Vprostřed nedělního odpoledne
prázdných parkovišť
dešťové kapky vpíjí se do spár dlažebních kostek
rovných střech
hledáme sami sebe
v dlaních písek
vyfoukaný do vlasů
životy unavené hektičností
mrtvých náměstí
***
…nad zbytečností padajících hvězd…
Přečteno 372x
Tipy 24
Poslední tipující: Koskenkorva, Íá, Jiparo, enigman, dream in emptiness, zenge, Churry, LeeF, Dota Slunská, Bíša, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)