Bard
Anotace: Návrat do časů dávno minulých...
Město tiché, nemluvné,
Jen jediný zvuk ulicí se rozléhá
To křik lidu prostého,
Na tebe dnes naléhá,
Vychází z oázy klidu,
Tam kde doma je každý,
Bašta přátelství lidu,
přítel příteli každý.
Tam, když dveře vrznou,
Muž náhle se objeví,
A vejde chůzí lehkou
Tomuhle i pivo sleví!
To já k vám přicházím!
Vaše strasti zahodit
nalej víno, medovinu,
dnes nebude se bdít!
Háv z ptačích per
a boty z kůže dračí!
Hle, co u pasu se nese,
To ne meč, to loutna se mračí!
I má zbraň silnější než dýka
To hlas můj – ten tě ožebračí!
Peníze víc než pýcha
To barda značí!
Přečteno 326x
Tipy 5
Poslední tipující: Miroslav Možný, Trauma, WAYWARD
Komentáře (3)
Komentujících (3)