Stav duše
Anotace: Dnes už je pozdě, možná až zítra ...
Ta poslední slova se naplnila
když rodná vlast mě opustila.
Dnes moji zemi nespatřím
a jen očím svým odpouštím.
Oči mé,
plné soli,
pálí a bolí,
už se rozhodli !
Až se odcizíme
duši svou zaprodáme
pak nezbyde nic ...
... jen vina !
Jen ty pampelišky v polích nedozírných.
Až kulturu za blahobyt vyměníme,
králíci zválcují co zbyde,
znovu se v podzemí usadíme
na novou šanci čekajíce.
Ó jak je příjemné míti peníze !
Zní zase ze všech stran.
Jako prostředek, jako účel ?
Ne díky, zatím nestrádám !
A žádnou roli nechci hrát,
sem víc už nepatřím.
Opouštím svůj domov rád,
jinam zas táhnout dál a dál!
Přečteno 288x
Tipy 1
Poslední tipující: lexus
Komentáře (0)