vánku...
Prochází se vánek, prochází
předčasně zestárlou alejí,
aby rozšveholil suché listí,
probudil lásku, naději.
Zubaté slunce skrápí tvé vlasy,
vánku, a ty se směješ světem dál,
budu vzpomínat na tyto časy,
vzpomínat na život, jenž tudy vál.
Jsi navždy zachycena v síti
navždy?
Rozoraná silueta letce vznáší se pod obzorem
v osové souměrnosti s rybářem
hledajícím vzpomínku v kalných vodách zapomnění,
svého sklerotického prokletí...
Komentáře (0)