Šustivý smích kol nás pádí.
Slyšíš?
Ten smích tisíce zelených postaviček kol nás.
A lidi neslyší a neslyší.
Jen mlčky prochází.
Ani jediný pohled nevěnují jim.
A přitom nám věnují svůj život.
Obětují se.
Nebojácně přetrvávají všechna období.
A lidi si jich nevšímají...
Vždyť jsou to naše naděje.
Naše zelené krásky.
Naše všechno...