Sám sobě biřicem, prorokem i králem
sám střapatý si splétám bič,
ve směšném tanci, kroku přiospalém
sám sobě poroučím: Tak si křič!
Sám sobě kývavého vzdám se trůnu,
vrchol, tam čekám na závrať,
k bahna dnu shýbám se pro korunu,
sám sobě poroučím: Jen se hlaď!
Sám sobě strůjcem dávna horoskopů,
snů atributem že je rtuť
já miloval prý věrnou Penelopu…
Sám sobě poroučím: Už se vzbuď!
***
Jiří senior
29.10.2009 16:33:00 | j.c.