Pod klenbou cest
Anotace: z deníku poutníka ... 6.5.2009 * věnováno všem s vírou
Sbírka:
Krétské potulování
Řek Zorbas by řekl určitě něco bodrého,
jenže já pohlédl výstřihem smrti do očí
do milujících očí
které pod klenbou kamenného mostu
vpíjejí slanost snů
slanost snů hvězd
rozprášené po nebeské klenbě
s tichým příslibem nových dnů
divokých nových dnů
vpitých do perleti rtů
semknutých mikroskopickými klíči
falešnými klíči od lidských srdcí
která zkameněla v podloží minulosti
otevřít klikou rezavou
*
dimenzi překrásnou
bez příkras
v mlhovině všednosti
halenou
pro život
takový jaký je
*
Přečteno 405x
Tipy 29
Poslední tipující: Kapka, carodejka, Bíša, kikis, floreciente, enigman, Noc17, isisleo, Psavec, labuť, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)