Prorok
Anotace: Menší literární experiment.
Veselá společnost
opojení
hašišový kouř
Ze všech světel světa zrození
Dokonale skleněný popel
Když jsme se vznesli
převrhly se všechny sklenice
Oceán piva v oparu kouře
cigaret
Veselá společnost míří
do věže paláce
Schodiště ze starých časů
točité jak šroubovice
Biologická architektura
V pokoji seděl prorok
Vznášel se
kázal
Odhalil nám budoucnost
pravdu
Z obrazu vystoupil spasitel
naše zvířecí těla
rozervala ho na krvavé kusy
a jedla
Potom však zapomněla
Kocovinu utopili jsme v kávě
Po první cigaretě
starý svět
Ospalá společnost hledá
proroka
Zaplivané schodiště rozpadlého domu
Temná místnost
se zašlým kobercem
Umírající postava s bledou tváří
otvírá ústa a slintá
Prská na nás
zmateně vykřikuje
padá na špinavou zem
Ještě jsme si kopli
Na obraz s Ježíšem
se nikdo ani nepodíval
Přečteno 413x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, enigman, al-pacino
Komentáře (0)