Když přijde Mikuláš
Anotace: Zase pro děti (a pro pamětníky
Sbírka:
Říkánky
KDYŽ PŘIJDE MIKULÁŠ
Sedím v koutku, celý tichý.
Mikuláš jde sčítat hříchy,
ve mně malá dušička.
Zbývá mi jen chvilička ...
Odmlouval jsem, neuklízel,
byl jsem drzý, je to svízel.
Mlsal jsem moc cukroví,
jak si to teď zodpovím?
Čert už mává knihou hříchů,
andělovi je to k smíchu.
Hlas mi slábne, rudnou uši:
Polepším se, na mou duši!
Všechno splním, doopravdy!
Jen ať mě čert nechá tady,
u maminky, v našem bytě.
Budu nejhodnější dítě ...
Přečteno 1550x
Tipy 1
Poslední tipující: Pevya
Komentáře (4)
Komentujících (4)