William
Anotace: pokus o sonet...
ač znám je slovy, neznám je tváří,
mistrně psal i hrám se oddával,
jeho jméno dnes ve slávě září,
mezi mistry mistr, sonetů král
byť králem nikdy nepojmenován,
stále bdí a nám básníkům vládne,
je toho moc, co pro mě on znamená,
v sonetu jeho ni chyby žádné
ať byl či ne, v nás stále zůstane,
hráčům se slovy vždy vládnout bude,
i když dnes v zemi jeho nouze je,
nemusí se znepokojit studem
ať jen žije, on, William náš král,
ten který slovům druhý smysl dal
Přečteno 227x
Tipy 2
Poslední tipující: Alasea
Komentáře (1)
Komentujících (1)