Půlnoční město
Anotace: Předělávka jedné mé starší básně
Měsíc nabodnutý
na věži kostela
zakousl se do smogu
s pachutí popela,
jenž tančí nad spalovnou.
Paneloví šediváci
v očích pouličních lamp
tak trochu nazí
důstojnost ztrácí.
Pláč v druhém poschodí
dojímá až k smíchu,
ale to se jen kočky mrouskají
potají ve světlíku.
Příslib rána
vstává
nad obzorem dní
a ztrhává ošklivost
omšelých zdí.
Přečteno 397x
Tipy 20
Poslední tipující: casla, Chašmodský, jarmil, Radek.oslov.Šafárik, WAYWARD, Jiparo, šuměnka, hašlerka, labuť, Psavec, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)