V A L A Š S K O
Anotace: ..."potem" = potom
***
Pod valašskými kopci
kříží se život s osudem
nad Radhoštěm svítá
každým novým nadránem
Užívej pasek na stráni
kde kostelík malý
stařičkým doškem zavoní
zvonkem jen cinkne
životu vyznání
Cinkcink cinkcink
Tak užívej chvilek
mládí a nespěchej
ze země cesta za nebem
cestičkou klikatou houštím jen
Se sluncem za zády
zády k šprušplením plotů
soudný den počká
odměnou za robotu
Radegast mocný
obhlíží tento kraj
z Pusteven kamení
v údolí
úrodu půdy
dal
Ztvrdlýma rukama
v lopotu tváře
jen horal “potem”
svým potem vyhrabal
Poutníkům srdcem
chleba uchystal … “toš okoštuj ogare”
***
Přečteno 369x
Tipy 45
Poslední tipující: PIPSQUEAK, BARBYE, poustevník Jirka, Vlk v rouše, batůžek na motorku, P.P.S., Mbonita, sophia92, Agniezka, enigman, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)