V postoji madony
Stál na zastávce
kluk
v postoji gotické madony.
Měkké podzimní světlo
mu kreslilo na tvář
kruhy
pod očima,
v nichž se zrcadlil
smutek indiánských vládců
smísený s červení
z konečků lip.
Stál shrbený
a nebylo to proto,
že by neuměl stát.
Mít o pár roků víc,
snad bych mu řekla:
"Ahoj,"
anebo spíš ne.
Dívala bych se
jako on
a snášela tíži
života.
Přečteno 274x
Tipy 5
Poslední tipující: Mbonita, enigman, Jana M.
Komentáře (2)
Komentujících (2)