Zatím co spíš...
Odpočíváš
a tvůj klidný dech
mi napovídá
že za zavřenými víčky
vnímáš harmonii
co kapky deště ťukají
na okenní římsu
kap..kap..kapi..kap
Odpočíváš
a zatím co spíš
ten déšť..
smývá prach
ze zaprášených
smutných koutů a cest
Vítr sfoukl plameny svíčky
co zapálil jsi
v naději,že někdo objeví
zarostlou cestičku
k pokladu...
co nemohl sám jsi už nést
Kap..kap..kapi..kap
v dlani své svírám
maličký klíček...
Děkuji dešti,děkuji větře
cestičku našla jsem
a teď už poslepu
netřeba svíček...
Vším čím je zarostlá
jak v pohádce
mečem to rozmetu
a tichounce
na truhlu s pokladem
tím klíčkem
zaklepu....
ťuk..ťuk..ťuky..ťuk..
ˇ
Přečteno 648x
Tipy 24
Poslední tipující: jitka.svobodova, Giginka, poetická ilona, yourqueen, Šerpík 1, Čoki, enigman, Buližník, labuť, Matty09, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)