Zrcadlo času
Zrcadlo času
Pamatuji odraz,
který vryl se do pórů.
*
Jakoby čas zmizel
a konec chytl začátek.
Tolik dní a nocí
odvál vítr kamsi pryč.
Nová doba
nabývá své síly.
A ze staré se ozývají
bolestivé šrámy.
Zranění, co čas nezhojí,
ani neztlumí.
*
Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš.
(Povídá se)
*
Nezáleží na řece,
ale na způsobu plavání.
(Domnívám se)
*
Plavu bez záchranného kruhu
a nebojím se utopení.
Zrcadlo času naučí
nepolykat zkaženou vodu.
A tak dýchám zhluboka
a plavu dál.
(I přesto však)
Pamatuji odraz,
který vryl se do pórů.
Přečteno 391x
Tipy 14
Poslední tipující: Gabrielle, enigman, labuť, Mbonita, Bíša, jedam, Maura
Komentáře (4)
Komentujících (4)