Poustevnická
.
Že město není ves, že včera není dnes,
opera není swing a louka není les,
to každý zná, to každý ví.
Poustevna není hrad, to pochopíte snad,
že poustevník je číslo, to měli byste znát,
to říkám vám, ať každý ví.
Jednu však starost mám,
zda nakloněn je hrám,
na to se ptám.
Že Dvořák není Bach, že ouvej není ach,
že dudy nejsou dvojky a Armstrong není Vlach,
to Jirka zná, to Jirka ví.
Jednu však starost mám,
jestli ho předělám,
na to se ptám.
Že holka jsem jak lusk, tak zpívej se mnou blues,
že Brno není Praha a vodka není džus,
ať každý zná, ať každý ví.
Jednu otázku mám,
proč dosud žil jsi sám,
na to se ptám.
Nikdo nezná.
Nikdo neví.
Nikdo nezná.
Nikdo neví.
Že včera není dnes,
tak poustevnou zní jazz
až ke hvězdám ...
.
Přečteno 448x
Tipy 44
Poslední tipující: střelkyně1, bromak, Kars, umělec2, Tanzania, Paulín, enigman, Mario de Janiero, Psavec, jedam, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)