Říkánky pro nejmenší
Anotace: Chybí tady-tak to dávám zde. Kdo má malé děti, třeba jim to přečte.
* * * * * * * *
Zajíc
Běžím si já
polem lesem
někdy nevím
ani kde jsem
A pak hledám
cestu zpět
kde mám malých
dětí pět.
* * * * * * * *
Lenochod
Já a líný?
tak to není
já jen v klidu přemýšlím
kam zas zítra
tu svou hlavu otočím.
* * * * * * * * * * * * *
Ježek
Ježek dupe po zahradě
hledá brýle mračí se
malá myška se mu směje
vždyť on je má na nose.
* * * * * * * * * * * *
Ještěrka
Žalud našla ještěrka
ležel v lese u dubu
protože je čiperka
sloupla klobouk z žaludu
aby byla frajerka
dala si ho na hlavu.
* * * * * * * * * * * * *
Žába
Žába vodu šlapala
od večera do rána
ráno opět nanovo
pořád není hotovo.
Ryba hledí na žábu
nevychází z údivu
což neumíš žábo skákat
jenom tady vodu šlapat?
* * * * * * * * * * * *
Přečteno 482x
Tipy 48
Poslední tipující: poustevník Jirka, Kapka, kavec, Nergal, strawbery, Sweet KiWi, Holis, Roger, Kars, zzlatý, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)